„Esimene mulje on, et kui Maa-sarnane kõik paistab, kui seda maastikku vaadata,“ California tehnoloogiainstituudi teadlane John Grotzinger Associated Pressile.

Autosuurune kulgur pistis esimest korda pärast Gale'i kraatrisse maandumist pea välja ning saatis Maale mustvalge autoportree ja panoraamfoto, mida veel töödeldakse.

Viimastel fotodel vaatas Curiosity põhjapoolse silmapiiri suunas. Lähedal olid tolmu üles keerutanud maandumismootorite jäljed. Kardeti, et Curitosity võib saada liiga tolmuseks, kuid teadlaste sõnul seda ei juhtunud.

Kulgur tõstis edukalt üles oma suure eraldusvõimega kaameratega varustatud masti, mille abil on võimalik teha kvaliteetseid värvifotosid.

Grotzinger ütles, et teda hämmastab Marsi maastik, mis tundub vahelduv. Kruusase pinna all paistab olevat kõvem materjal.

„See paneb end nagu koduselt tundma,“ ütles Grotzinger. „Me vaatame paika, mis tundub päris mugav.“

Marss on loomulikult Maast väga erinev. Seal on viljatu kõrb, mida pommitatakse pidevalt radiatsiooniga. On olemas geoloogilised märgid selle kohta, et kunagi oli see soojem ja niiskem paik. Üks missiooni eesmärke on välja selgitada, kuidas Marss on muutunud.