Politsei tegi viimati kahjutuks kahtlase paki Nordea panga kontoris Norrmalmstorgil. Varem oli pommitehnikutel probleeme panga pöördustega, mille vahele pommirobot kinni jäi. Seetõttu tuli panka saata ka teine robot, vahendab Rootsi televisiooni uudisteportaal SVT Nyheter.

Veidi varem tegi politsei kahjutuks kahtlase objekti, mis jäeti valuutavahetuskontorisse Holländargatanil. Seal evakueeriti teiste hulgas Stockholmi keskujula kliendid, kellel olid seljas vaid ujumisriided ja ümber rätikud.

Esimene häire anti politseile kell 10.35 Handelsbankeni kontorist Östermalmstorgil. Sinna sisenes isik, keda peeti ähvardavaks, ning jättis maha objekti, mida panga personal pidas pommiks.

Kohe pärast seda, kell 10.41 sisenes maskis mees Nordea panga kontorisse Smålandsgatanil Norrmalmstorgi juures. Ta pani sissepoole ukse juurde maha paki ja karjus „pommiähvardus“ ning põgenes.

Politsei kutsus valjuhääldi kaudu pangakontorite läheduses asuvates majades viibinud inimesi akendest eemal hoidma.

Kell 11.03 rööviti valuutavahetuskontorit Holländargatanil. Ka sinna jäeti maha mingi objekt või pakk, teatas Stockholmi politsei esindaja Lars Byström. Röövi panid toime kaks relvastatud isikut, kes lahkusid sündmuspaigalt mopeediga. Ajalehe Aftonbladet teatel olid röövlid relvastatud kirve ja automaatrelvaga.

Kas kolm juhtumit on omavahel seotud, pole kindel, kuid see on väga tõenäoline, teatas Byström.

Praktiliselt samasugune pangaröövidelaine leidis Stockholmis aset vähem kui kuu tagasi. Siis rööviti linna lõunaosas Gullmarsplanil valuutavahetuskontorit ning selle lähedal Medborgarplatsenil toimus ebaõnnestunud röövikatse. Maskis kurjategijad põgenesid, jättes maha tiksuvad pakid, mis kardeti olevat pommid.