New Jersey kuberneri Chris Christie sõnul purustas Sandy kaks korda rohkem majapidamisi kui orkaan Irene ja elektrivarustuse taastamine pärast Irene'i võttis aega 9-10 päeva.

Suur osa esialgsetest taastamistöödest keskendub New Yorgi linnale, mis on kogu regiooni majanduslik süda. Oma 108-aastase ajaloo kõige suuremaid kahjustusi saanud metroo võib taas tööle hakata alles 4-5 päeva pärast. Kõik kümme tunnelit East Riveri all on üleujutatud. Kõrge veetase ei lasknud aga kohe seadmetele tekkinud kahju hinnata, mistõttu ei ole välistatud, et transpordisüsteem, mida kasutab iga päev tööle ja kooli jõudmiseks viis miljonit inimest, võib jääda suletuks kauemgi. New Yorgi transpordiameti MTA juhi Joseph Lhota sõnul võib metroo taaskäivituda osade kaupa, teatab Associated Press.

Energiafirma Consolidated Edison teatel võib kuluda neli päeva, enne kui Manhattanil ja Brooklynis ilma elektrivooluta jäänud 337 000 tarbijat voolu tagasi saavad. Bronxis, Queensis, Staten Islandil ja Westchesteri maakonnas võib elektriga varustamise taastamine aega võtta nädala.

New Jersey kuberner Christie nimetas purustusi rannikul kujuteldamatuteks ja ütles, et täielik taastamine võtab aega vähemalt kuid ning elektrivarustuse taastamine vähemalt nädala.

Kogu New Jersey on täis maha murtud puid ja elektriliine. Koolid ja valitsusasutused on kaks päeva suletud olnud ning paljud jäävad suletuks ka kolmapäevaks. New Jerseyt Manhattaniga ühendavad rongid jäävad üleujutusohu tõttu käigust ära veel 7-10 päevaks. Kõik kohalikud raudteeliinid said kahjustada ja pole teada, millal rongid taas käima hakkavad.

Connecticutis saabusid mõned elanikud tagasi kodude juurde süstade ja kanuudega, et tekkinud kahju üle vaadata.

New Yorgi Queensi linnaosa Breezy Pointi piirkonna elanikud nägid koju saabudes, et selle, mida polnud võtnud vesi, oli võtnud tuli. Tohutu põleng hävitas seal kuni sada elumaja.