Vene peaminister Vladimir Putin võib oma isaste tegude nimekirja taaskord pikendada, nimelt sukeldus ta maailma sügavaima järve - Baikali - põhja. Kusjuures peaminister esitles taas ka oma treenitud torsot.

Päris oma lihasjõuga Putin siiski Baikali põhja ei jõudnud, vaid pruukis selleks miniallveelaeva küüti. Üks Vene riiklik telekanal näitas pilti sellest, kuidas Putin tõmbas üll sinise turvakostüümi ning ronis sukeldusaparaadi Mir-1 sisemusse.

"Sukeldumine sujus täiuslikult. Tänu tuledele oli nähtavus täielik," kirjeldas Putin oma matka 1400 meetri sügavusele Baikali voogudesse.

56-aastane Putin on tuntud oma hea füüsilise vormi poolest mida ta viimastel aastatel ka meedias mitmel korral meeleldi esitlenud on. Ühes meediaetteastes demonstreeris ta siberi tiigri uinutusnoolega laskmist eelmisel aastal.

Seekordsel suvepuhkusel Tõvas võis Putinit näha nii kalastamas kui näiteks puu otsas lesimas, pilk suunatud tulevikku. Putinil õnnestus püüda ka kuulsat Beluga kalamarja ja nagu machomees kunagi rauda taguda.