Kokkupõrge sai alguse arusaamatusest. Alliot-Marie kohtus nimelt neljapäeval Jeruusalemmas 2006. aastal Hamasi poolt röövitud Iisraeli sõjaväelase Gilad Shaliti vanematega ja noormehe isa tegi pärast kokkusaamist avalduse, et tema poja röövijad panid toime sõjakuriteo. Palestiinlasteni jõudis aga valeinfo, et see oli hoopis Prantsuse ministri ametlik seisukoht, ja nad sattusid raevuhoogu, kirjutas New York Times.

Protestijad läkitas Gaza piirile ministrit vastu võtma äärmusrühmitusega Hamas seotud grupp Waed, mis võitleb Iisraeli vanglates viibivate Palestiina vangide vabastamise eest. Hamas ja Iisrael on pidanud korduvalt läbirääkimisi röövitud sõduri vahetamiseks sadade palestiina vangide vastu, ent tulemusteta.

Politsei ajas küll meeleavaldajad piiripunktis laiali, kuid nad järgnesid ministrile tema reisil ÜRO hoonesse ja haiglasse, mis taastati pärast Iisraeli õhurünnakut Prantsuse rahaga. Üks ministri saatja sai vastasseisu käigus vigastada ja toimetati hiljem haiglasse läbivaatusele. Alliot-Marie ise sai aga peaaegu kingaga pihta, kui ta puges märatsejate eest oma soomustatud Jeepi.

Prantsuse välisminister ei kohtunud oma visiidi ajal Gaza sektorit kontrolliva Hamasi esindajatega, kuna Euroopa Liit peab seda terrorirühmituseks, küll aga kutsus Alliot-Marie Iisraeli üles lõpetama Gaza sektorile kehtestatud blokaadi, kuna tema sõnul see ainult suurendab vaesust ja vägivalda. Ka Prantsuse välisministeeriumi pressiesindaja Bernard Valero kinnitas, et tema riik toetab kindlalt Gaza elanikke.

Iisarel kehtestas Gazale blokaadi 2007. aastal, et piirkonda valitsevat Hamasi isoleerida. Eelmisel suvel piiranguid leevendati, kuid Gaza elu on endiselt tugevalt häiritud.