Vähemalt seitse inimest hukkus Saksamaal, neli Suurbritannias ning surmajuhtumeid oli ka Hollandis, Taanis ja Prantsusmaal, kui torm murdis maha puid, viis minema hoonete katuseid ja lükkas ümber veokeid, põhjustades kaose suures osas regioonist, vahendab Reuters.

Saksamaal tapsid maha langenud puud mitu autojuhti, vähemalt üks mees uppus ja 66-aastane naine suri, kui talle langes peale sein, teatas Saksa meedia.

Suurbritannias Kentis suri 17-aastane tüdruk, kui puu kukkus tema kodu peale, kui ta magas, ning 50-aastane mees suri Watfordis autos, mille lömastas maha langenud puu.

Lääne-Londonis leiti maha langenud puust tekkinud gaasiplahvatuse tagajärjel purunenud majast surnuna mees ja naine.

Briti valitsushoonesse kukkus kraana, sundides asepeaministrit Nick Cleggi pressikonverentsi ära jätma.

Vilets käive Londoni finantsturgudel viitas sellele, et paljud kauplejad olid jäänud koju koos miljonite inimestega, kes muidu Londonisse tööle suunduvad, kuid seisvate rongide tõttu liikuma ei pääsenud.

Londoni Heathrow' lennuväljal tühistati 130 lendu.

Üle 40 meetri sekundis puhuvad tuuled räsisid ka Hollandit, tappes kaks inimest.

Välja juuritud puud lömastasid autosid, hooneid ja uputasid Amsterdami kanalil eluasemena kasutatud laeva. Hoonete katused lendasid minema ja mitmed elamislaevad tõmmati kinnitustest lahti.

Amsterdamis hukkus maha langenud puu all naine. Haiglas suri 24-aastane mees, kellele lendas Veenendaalis jalgrattaga sõites vastu pead puuoks.

Kogu Hollandis seisid rongid. Amsterdami Schipholi lennuväljal jäeti ära 50 lendu ning Rotterdami sadamas hilinesid laevade saabumised ja väljumised.

Prantsusmaa loodeosas Bretagne'i rannikul Belle Île'i saarel pühkis laine kaljult merre 47-aastase naise, kes leiti surnuna. Laine kõrgus oli 5-6 meetrit.

Elektrita jäi Prantsusmaal umbes 75 000 majapidamist.

Suurbritannias jäi ilma elektrivooluta umbes 486 000 objekti.

Pärastlõunal jõudsid tormi-iilid Taani ja Rootsi, sulgesid Öresundi silla ning peatasid maantee- ja raudteeliikluse.

Kopenhaagenist põhjapool Gillelejes suri mees kokku varisenud seina all ning Jüütimaal sai vigastada minema lennanud katuse alla kinni jäänud naine.

Rootsi rannikul Karlskrona juures sõitis madalikule parvlaev, kuid Rootsi merendusvõimude teatel ei olnud 33-liikmeline meeskond ohus.