Matustest võtsid osa Venemaa president Dmitri Medvedev ja peaminister Vladimir Putin koos riigi ühiskondlike, poliitiliste ja kultuuriliste ringkondade esindajatega, teatab RIA Novosti.

„Ta täitis kõiki oma ülesandeid auga ja ilmselt kõige raskem proovikivi oli talle valitsuse juhtimine 1990. aastatel,” ütles Medvedev, lisades, et Tšernomõrdin tegi kõik, mis tema võimuses, et lahendada majandusprobleeme ja ühiskonna olukorda leevendada.

„Tema valitsus viis riigis läbi väga raskeid reforme,” ütles Putin. „Viktor Stepanovitš oli tugev poliitik.”

Mälestusteenistusele saabusid ka Ukraina välisminister Kostjantõn Hrõštšenko, Moskva linnapea Sergei Sobjanin, esimene asepeaminister Viktor Zubkov ja Gazpromi juht Aleksei Miller.

President Medvedev ülistas Tšernomõrdinit ka kolmapäevases Kremli avalduses ning andis riiklikule komisjonile käsu korraldada matused ja teha sellest otseülekanne.

„Ta oli uue Venemaa sümbol; koos meie uue riigiga tegi ta palju erinevaid otsuseid, mõnikord valusaid, ja teenis kodumaad kogu elu,” ütles Medvedev. „Ta oli sarmikas, sooja südamega lihtne mees, kõigile avatud. Me jääme teda mäletama.”