Laupäeval kell 19.15 teatas Viking Line, et Amorella asub teele Ålandi ja Marienhamni poole, kuhu reisijad ööseks majutatakse. Laev jõudis saarele öösel umbes kella 1 paiku, vahendas uudisteportaal Iltalehti.

Inimesed, kes soovivad edasi minna Soome, toimetatakse Viking Grace'iga Turusse. Rootsi sõitjad viiakse aga õhtu jooksul Rosellaga Stockholmi.

Laevafirma direktori informatsiooni kohaselt viiakse laev edasi Soome Rauma laevatehasesse ning see naaseb ilmselt liinile kolmapäeval.

Viking Line`i laev Amorella sõitis laupäeval kella 12.40 ajal Ahvenamaa ja Julgrundis Föglö lähistel madalikule. Laeval viibis 1945 reisijat.

Varem kinnitas laevafirma, et laeval ei ole leket, kuid leke on ballastiruumis, kus sageli ongi vesi. Laeva kahjustusi inspekteerisid sukeldujad.

Viking Line'i teatel informeeriti reisijaid olukorrast iga 20 minuti tagant ning neile anti tasuta süüa-juua. Alkoholi laeval ei serveeritud.

Oli ka teateid mitmest elektrikatkestusest laeval. Väidetavalt põhjustaski reisilaeva madalikule sõitmise just elektrikatkestus. Iltasanomate andmetel olid mõned reisijaid õnnetusest šokis ja nutsid. "Algul kadus laevalt elekter ja siis käis kõva pauk," ütles üks laeval viibinu.

STT andmetel tungis laeva vett, aga reisijaid eo evakueeritud. "Laeva tungiva vee pärast ei pea muretsema," rahustas Rootsi päästeamet. 

Laev oli vajunud osaliselt kreeni. Igaks juhuks lõpetati ka alkoholi müümine.

Aftonbladet kirjutas kella 16.30 ajal, et reisijad on hakanud murelikumaks muutuma ja paljudel on seljas päästevestid. Laeva ümber toimetas mitu Ahvenamaa ja Soome päästelaeva, puksiir, reostustõrjelaev ning helikopter.

Laevafirma esindajal vigastanutest teated esialgu puuduvad. "Elektrivarustus taastus. Olukord on rahulik," ütles ta.

Hea lugeja, kui viibid või viibisid madalikule sõitnud laeval, ootame sinu lugusid, fotosid ja videoid meiliaadressil rahvahaal@delfi.ee või Rahva Hääle vormi siin!