Politsei andmetel kogunes pealinnas Ateenas 80 000 demonstranti, veel 20 000 inimest avaldas meelt riigi suuruselt teises linnas Thessaloníkis, vahendab BNS.

Uudisteagentuuri Reuters teatel on Ateena kesklinnas kinod, kohvikud ja kauplused leekides. Politsei püüab maskeeritud laamendajaid kontrolli alla saada. Tuletõrje sõnul põleb kümmekond hoonet ning suurmeeleavalduse ja kaose tõttu on päästekomandodel raskusi tulekahjusid kustutama asuda.

Politsei püüab maskeeritud laamendajaid kontrolli alla saada.

Kähmlused puhkesid, kui gaasimaskides protestijaid üritasid parlamendihoone ees seisnud politseiahelikust läbi murda.

Parlamendihoone eest kähmlesid korrakaitsjad ja noorukid mitu tundi.

Kreeka parlament on kogunenud arutama kärpekava, mille täitmist Euroopa Liit ja Rahvusvaheline Valuutafond (IMF) täiendava laenumakse eraldamiseks ja riigi maksejõuetuse vältimiseks nõuavad.

Otsust reformiplaani osas ei ole oodata Eesti aja järgi enne keskööd. Kaks valitsuskoalitsiooni parteid, sotsialistide PASOK ja konservatiivide Uus Demokraatia, toetavad abinõusid. Kokku on neil 300-kohalises parlamendis 236 häält, kuid osa seadusandjaid hääletab kindlasti paketi vastu.

Esialgsete andmete ja parteidest välja imbunud teabe põhjal on kavas 22-protsendine miinimumpalga kärbe ja koondatakse 15 000 avaliku teenistuse töötajat. 2015. aastaks peab avaliku sektori töötajate arv kahanema 150 000 võrra.