Põhja-Korea uudisteagentuuri KCNA teatel võttis Kim mäel vastu esimese lume, vahendab CNN.

Endiselt aktiivne vulkaan Paektu on Korea poolsaare kõrgeim tipp. Legendi järgi sündis seal Dangun, esimese Korea kuningriigi müütiline rajaja 4000 aastat tagasi.

Eelmise aasta rahuläbirääkimiste ajal viis Kim Paektule ka Lõuna-Korea presidendi Moon Jae-ini, kellest sai esimene Lõuna-Korea riigipea, kes on seal käinud.

Seekordsel retkel meenutas Kim sügavate emotsioonidega vaevarikka võitluse teed, mille ta läbis kõige võimsama riigi ehitamise suure eesmärgi nimel, teatas KCNA.

„Olles olnud tunnistajaks tema mõtiskluste suurtele hetkedele Paektu mäel, olid kõik teda saatnud ametnikud ülevoolavate emotsioonide ja rõõmuga veendunud, et tuleb taas suur operatsioon maailma vapustamiseks imega ja tegemaks sammu edasi Korea revolutsioonis,” teatas KCNA.

Paektu mägi on Põhja-Koreas tähtis propagandavahend. Kimide dünastia on kaasanud selle mütoloogia perekonna isikukultusse.

Kimide perekonda ülistatakse „Paektu mäe vereliini” pärast, mis olevat seotud legendaarsete kuningate omaga.

Põhja-Korea asutaja ja Kim Jong-uni vanaisa Kim Il-sung kasutas Paektu mäge väidetavalt enese varjamiseks, kui võitles Jaapani okupatsiooni vastu.

Praeguse juhi isa Kim Jong-il sündis aga väidetavalt Paektu mäel, kuigi paljud ajaloolased ja teadlased seda ei usu.