Mitmed arvamusküsitlused paigutavad Euroopa Liidu vastased ja eurotsoonist lahkumist pooldava Kreeka paremäärmusliku partei ning Kommunistliku partei vastavalt kolmandale ja neljandale kohale. “Negatiivse stsenaariumi kohaselt saab Kuldne Koidik koos teiste Euroopa-vastaste parteidega suure osa häältest,” ütles rahvusvahelise investeerimispanga Nomura International analüütik Lefteris Farmakis Bloombergile.

“Ma kardan. Esimest korda elus ei ole meil aimu, mida valimised endaga kaasa toovad,” lisas endine konservatiivist parlamendisaadik Fotini Pipili. “Ainus, mida me teame, on see, et Kuldsel Koidikul läheb hästi ning see on äärmiselt murettekitav,” lisas ta.

Ekspertide hinnangul võib Kuldne Koidik oma toetust suurendada nende valijate arvelt, kes pole oma lõplikku otsust veel langetanud. Sellele aitavad kaasa partei viimase aja teravad sõnavõtud pagulaskriisi teemadel. “Ei illegaalsele immigratsioonile, me ei luba muuta end vähemusrahvuseks oma riigis,” ütles erakonna liider Nikos Michaloliakos üleeile.

Samuti vastandub Kuldne Koidik Euroopa Liidu poolt väljapakutud kasinusmeetmetele.

Kuldse Koidiku toetajad nõudsid piiride sulgemist ja immigratsiooni tõkestamist.

Valimistel saadab küsitlusandmete põhjal aga suurim edu praegust peaministri parteid Syrizat ning konvservatiivsete vaadetega Uut Demokraatiat. Nimetatud erakonnad jagavad ekspertide hinnangul kaks esikohta.

Kuldne Koidik on tuntud ka kasinusmeetmetele vastandumise poolest.