Kell 16.30 kohaliku aja järgi toimunud tulevahetuses hukkus ka tulistaja, 34-aastane Ivan Lopez, teatas USA justiitsministeerium. Lopez tulistas ennast ise surnuks.  Lopez teenis 2011. aastal neli kuud Iraagis ning USA armee esindajate kinnitusel kannatas ta parajasti depressiooni, ärevushäirete ja teiste psüühiliste probleemide käes.

Lopez oli abielus ning tal oli baasi territooriumil perekond. Ta oli Fort Hoodi üle viidud veebruaris pärast ravi seoses vaimse tervise probleemidega.

Lopez oli parajasti läbi tegemas posttraumaatilise stressi sündroomi diagnoosimise protsessi.

Kuigi ta ei saanud Iraagis haavata, teatas ta ise, et tal on traumaatiline ajuvigastus.

Kuigi sõjaväebaasis on iseenesest mõistatavalt palju relvi ja neid kantakse avalikult, soetas Lopez omale isikliku .45-kaliibrilise Smith and Wessoni poolautomaatse püstoli ja varjas seda, mis on määrustikuvastane.

Lopez töötas baasis transpordisegmendis ning ühes hoonetest, kus ta tule avas, asub Fort Hoodi transpordiadministratsioon.

Ta avas tule ka teises hoones ja kahe hoone vahel sõitis ta autoga.

Lõpuks sattus tulistaja parklas vastamisi naissoost sõjaväepolitseinikuga. Ta võttis oma relva välja ja tulistas omale kuuli pähe.

USA kaitseminister Chuck Hagel nimetas toimunut kohutavaks tragöödiaks: „Me teame, et on inimohvreid, nii surnuid kui ka haavatuid. Kuid praegu pole veel piisavalt fakte.”

President Barack Obama väljendas tulistamise järel kahetsust, et midagi sellist on taaskord aset leidnud. Ta viitas samas sõjaväebaasis 2009. aastal toimunud tapatööle.

5. novembril 2009. aastal tulistas major Malik Hasan Fort Hoodis surnuks 13 ja haavas 30 inimest. Süüdistajate sõnul viisid tapatööni USAs sündinud moslemi äärmusislamistlikud vaated.

Fort Hood on maailma suurimaid sõjaväebaase, kus teenib 45 414 sõdurit ja 8900 tsiviiltöötajat. Baas võtab enda alla ligi 900 ruutkilomeetrit.