Lahing oli nii äge, et politsei ei suutnud pärast lõpuks korterisse sisenemist võitlejate surnukehi tuvastada, veelgi enam, ei suudetud tuvastada, kas seal hukkus kaks või kolm inimest, vahendab Reuters.

70 eriüksuslast ja 40 muud politseinikku piirasid hoone sisse enne koitu pärast vihje saamist, et reedeste Pariisi rünnakute väidetav kavandaja Abdelhamid Abaaoud võib end seal varjata.

Majale Rue de Corbillonil joosti tormi kell 4.16 kohaliku aja järgi ning sihtmärgiks oli korter neljandal korrusel.

„Turvauks ei andnud järele, kui RAID-i esimesed laengud plahvatasid, mis andis terroristidele aega end ette valmistada,“ rääkis Pariisi prokurör François Molins.

Prantsuse politsei eriüksuse RAID ülem Jean-Michel Fauvergue ütles ajalehele Le Figaro, et kahtlusalused püstitasid ukse taha rasked barrikaadid ja avasid ründajate pihta tule.

„Vahetati sadu laske. Terroristid viskasid isegi granaate,“ ütles Fauvergue ning lisas, et tulistamine muutus harvemaks alles 45 minuti pärast.

Kui saabus vaikus, saadeti elu märke tuvastama politseikoer, kes aga maha lasti.

Selleks hetkeks olid politsei snaiprid võtnud sisse sellised positsioonid, et nägid sisse kõigist akendest ja ustest. Üks nägi võitlejat ja käsutas tal käed üles. Ta ei teinud seda ja anti käsk tulistada. Ta sai aga ainult haavata ja jätkas vastu tulistamist.

Üks naine hakkas korduvalt tulistama ja siis toimus võimas plahvatus. Politsei teatel lasi ta õhku pommivesti, kuid Molins’i sõnul on vaja edasist analüüsi selle kohta, kuidas vest plahvatas.

„Aknad tänava kohal purunesid kildudeks. Keha tükke, osa selgroost kukkus ühe meie auto peale,“ rääkis Fauvergue. Uurimisele lähedase allika sõnul usutakse, et naine oli Abaaoudi nõbu.

Tulistamine korterist jätkus ja politsei viskas sinna umbes 20 granaati, millest igaüks sisaldas 40 grammi lõhkeainet.

Seejärel prooviti sisse saata kaameratega roboteid, kuid seal oli liiga palju teed takistavaid rususid. Osa põrandast oli purunenud, mistõttu mindi asja uurima korrus allapoole.

Sealt leiti surnukeha, mis oli alla kukkunud. Molinsi sõnul oli see niivõrd kuulidest ja kildudest läbistatud, et seda oli võimatu tuvastada.

Neljandal korrusel avastas politsei kaks end pesu alla peitnud meest, kes vahistati. Kokku vahistati hoones ja selle ümbruses seitse meest ja üks naine.

Kui rohkem liikumist ei tuvastatud, sisenes politsei lõpuks korterisse.

Õiguskaitseorganite allika sõnul leiti kehaosade esialgse analüüsiga kolme erineva isiku DNA-d, kuid vaja läheb edasisi uuringuid.

Rünnakus sai viis politseinikku haavata, kuid mitte ükski neist tõsiselt.

President François Hollande’i sõnul oli tegemist erakordselt ohtliku ja keerulise politseioperatsiooniga ning julgeolekujõud kahtlemata alahindasid neid ees ootavat vägivalda.