Politsei teatel viidi haiglasse kolm inimest, kelle kahe seisund on stabiilne, vahendas CNN. Hiljem teatas politsei, et rünnakutes hukkus parlamendihoone läheduses memoriaali valvanud sõdur Nathan Cirillo (alumisel pildil). Tulistaja hukkus tulevahetuses politseiga.


Kanada rahvusringhäälingu teatel tulistati hoonet valvanud sõdurit. Samuti oli kuulda laske ka parlamendihoone seest.

Politsei teatas hiljem, et tulistamises osales mitu relvastatud inimest, kuid ei ole veel selge, kas neid oli kaks või kolm. Samuti ütles politsei, et aset leidis sisuliselt kolm erinevat tulistamist: üks memoriaali juures, üks parlamendis ja üks Rideau kaubamajas. Kõik need asutused asuvad väga lähestikku.

Politsei on ühe kahtlusaluse ka maha lasknud.

Parlamendi tegemisi kajastavate ajakirjanike sõnul käskis politsei relva ähvardusel kõigil parlamendihoones viibinud inimestel maha viskuda. Väljaande The Globe and Mail korrespondent Josh Wingrove säutsus Twitteris, et parlamendihoone koridorides oli tunda püssirohu haisu.


Parlamendihoone juurde sõitis ka vähemalt 10 politseiautot.

Kanada peaminister Stephen Harper on parlamendihoonest välja toimetatud ja viibib ohutus kohas, kirjutas Twitterisse tema kommunikatsiooniülem.

Parlamendi saadik Bob Zimmer säutsus Twitteris, et "üksik relvakangelane on surnud", kuid peale seda säutsu olevat veel hoonest laske kuuldud.

Ottawa politsei teatas ka, et on sulgenud kõik enda linna jaoskonnad avalikele teenustele ja kesklinnas elavatel inimestel palutakse hoida akendest ja katustelt eemale.

Tulistamine leidis aset kaks päeva pärast seda, Quebeci politsei tappis moslemiks pöördunud mehe, kes ründas kaht sõdurit, tappes üht ja vigastades teist.