Hooaja 18. taifuun jõudis maismaale esmaspäeva hommikul kohaliku aja järgi Shizuoka prefektuuris Hamamatsus. Kella 11-ks oli taifuun Yokohama juures Tokyost lõunas. Taifuun liikus edasi sisemaale, sundides lennufirmasid lende ära jätma ning osaliselt jäeti ära ka kiirraudtee Shinkansen Tokaido liini ning teiste rongide reisid, vahendab Japan Times.

Shizuoka prefektuuris kutsuti kell 9.30 kokku 267 000 majapidamist ehk 667 000 inimest evakueeruma, teatas prefektuurivalitsus.

Taifuun liikus kiirusega 45 kilomeetrit tunnis kirdesse ning õhurõhk selle keskmes oli 950 hektopaskalit. Tuule kiirus oli Jaapani meteoroloogiaagentuuri teatel kuni 50 meetrit sekundis.

Pühapäeval pühkisid kõrged lained Okinawa saare põhjarannikul ookeani kolm USA lennuväelast. Üks neist leiti surnuna ja kaks ülejäänut on kadunud, teatasid USA õhujõud ja Jaapani rannikuvalve.

Kanagawa prefektuuris Fujisawa lähistel jäi kadunuks ka 21-aastane surfaja.

Kyushu saarel said mitmed inimesed taifuunis vigastada. Pühapäeval jäi ära enam kui sada lendu ning enam kui 9500 majapidamist oli Kyushul elektrita.