Tohutute rahvamasside kogunemine Istanbuli tänavatele oli võit opositsiooniliider Kemal Kılıçdaroğlu (68) jaoks, kes lõpetas sellega 25 päeva pikkuse protestimarsi Ankarast Istanbuli. Kui ta aktsiooni mõne üksiku toetajaga pea kuu aja eest alustas, pidi ta taluma vastaste laimu ja vähestel oli usku, et ta suudab sellega midagi saavutada.

400 kilomeetri järel marssis ta nädalavahetusel Istanbuli aga üheskoos kümnete tuhandete toetajatega. Tema hilisemat kõnet tuli kuulama suisa üle kahe miljoni inimese, teatas opositsioon.

Vabariikliku Rahvapartei (CHP) juht Kılıçdaroğlu otsustas protestimarssi alustada pärast erakonna parlamendisaadiku ja ajakirjaniku Emil Berberoğlu vangistamist. Berberoğlu on üks kümnetest tuhandetest opositsioonimeelsetest, kes on vahistatud või arreteeritud pärast mullust riigipöördekatset.

Erdoğan hoiatas eelmisel nädalal opositsioonipoliitikuga ühinemise eest, öeldes, et ta on riigivastaste kavastustega. Kılıçdaroğlu aga taandus marsi ajal poliitilistest loosungitest, kandes pelgalt silti türgikeelse sõnaga „õiglus“.