Lennufirma AirAsia teatas oma avalduses, et Indoneesia otsingu- ja päästeagentuur kinnitas, et varem leitud tükid on tõepoolest pärit lennult QZ8501, millega kadus side 28. detsembri hommikul.

Lennuki tükid leiti Karimata väinast umbes 110 meremiili kauguselt Pangkalan Bunist edelas.

Indoneesia tsiviillennunduse ülem Djoko Murjatmodjo ütles varem, et leitud on ka sellised märkimisväärsed esemed nagu lennuki reisijatesalongi ja kaubaruumi uksed.

"Praegusel hetkel võib kinnitada, et see on AirAsia lennuk," ütles Murjatmodjo.

Päästeoperatsiooni ülem Bambang Soelistyo ütles, et kõik ressursid saadetakse nüüd sellesse piirkonda ning kõik objektid ja surnukehad viiakse Pangkalan Buni.

Bambang Soelistyo sõnul on vee all nähtud ka lennukikujulist varju.

Indoneesia võimud teatasid varem, et saadavad päästemeeskonnad uurima ka teateid suitsu kohta ühel saarel piirkonnas, kus pühapäeval kadus AirAsia reisilennuk Airbus A320-200 162 inimesega pardal.

Rahvusvaheline otsinguoperatsioon kestab nüüd kolmandat päeva ning seda on laiendatud 13 tsoonile nii maismaa kui mere kohal, vahendab BBC News.

Indoneesia otsingu- ja päästeteenistuste juht Banka Belitungi provintsis Andriandi ütles teisipäeval BBC-le, et meeskonnad saadetakse uurima otsingutsoonis asuvalt saarelt tõusvat suitsu.

Andriandi sõnul märkas suitsu esmaspäeval Hiina telemeeskond umbes 47 kilomeetri kaugusel Ida-Belitungis asuvast Manggarist.

„On võimalik, et see on pärit kadunud AirAsia lennukilt, aga me otsime edasist kinnitust,“ ütles Andriandi.

Eksperdid hoiatasid, et suits ei pruugi kadunud lennukiga seotud olla. Teated õlilaikude kohta Belitungi saare lähedal osutusid hoopis veealusteks riffideks.

Indoneesia otsingu- ja päästeagentuuri juht Bambang Soelistyo ütles teisipäeval, et räägitakse ka kahe kaluriga, kes teatasid, et kuulsid pühapäeval kõva pauku.