Phailini-nimeline tsüklon jõudis maale neljanda taseme tormina (
nimetataks seda orkaaniks). Tuule kiirus tsükloni keskme lähedal ulatus kuni 275 kilomeetrini tunnis ja torm haaras rohkem kui sada kilomeetrit laia maa-ala, ulatudes rannikul Vishakhapatnami linnast Bhubaneswar’ini, edastab uudisteportaal
.

Hoiatus anti ka Burhari linnale, mis asub rannikust ligi 350 kilomeetri kaugusel sisemaal, sinna peaks Phailin siiski oluliselt nõrgemana jõudma.

"Kui see pole rekordtugev torm, siis on see sellele väga lähedal. Tormid lihtsalt ei paisugi enam tugevamaks, mitte kusagil maailmas," sõnas Florida ülikooli tormiuurija Brian McNoldy andes tormi tugevuse kohta hinnangut.

Inimesi hakati tormi teele jäävates linnades aegsasti evakueeruma, kuid kuna tormi teele jäi mitut miljonit inimest, ei olnud täielik evakuatsioon võimalik – kokku suudeti evakueerida siiski pea miljon inimest.

Juba mitu päeva varem kutsuti aga inimesi üles varuma koju sööki ja jooki ning peitma end ruumi, kus ei ole puruneda võivaid aknaid.

Phalin jõudis Orissa rannikule laupäeval kohaliku aja järgi kella 21 paiku.

Ameerika ilmajaama hinnangul oli tegemist piirkonna rängima tormiga alates 1999. aastast, kui surma sai ligi 10 000 inimest. Inimohvritest ei ole pääsu ka sel korral, hommikustel andmetel on surma saanud vähemalt seitse inimest, kuid tõenäoliselt hakkab hukkunute arv veel tõusma.

Kõige tugevamad tormi-iilid räsisid rannikut umbes kuus tundi, tõusulaine ulatus piirkonniti 3-5 meetrini, lausvihma prognoositi aga suisa kogu ööpäevaks. Raju tagajärjel kadus sadadel tuhandetel vesi ja elekter.

India valitsus saadab tormi tagajärgi likvideerima ligi 2000 sõjaväelast.