„Horvaatia on täielikult valmis vastu võtma või suunama need inimesed sinna, kuhu nad tahavad minna, mis on ilmselgelt Saksamaa või Skandinaavia riigid,“ ütles Milanović parlamendi ees. „Nad saavad Horvaatiast läbi minna ja me aitame, me oleme selleks võimaluseks valmis.“

Kolmapäeva varahommikul sisenes Serbiast Horvaatiasse kümneid põgenikke, kes on esimesed sinna saabunud pärast piiri sulgemist Ungari poolt.

Peamiselt Süüria ja Afganistani päritolu mehed, naised ja lapsed ületasid piiri, mida ei märkinud miski muu peale kivi, kolmapäeva varahommikul ning politsei pidas nad kinni, kui nad üle põllu kõndisid, vahendab AFP.

Edasi viidi nad politseijaoskonda lähedalasuvasse Tovarniki linna registreerimisele.

Horvaatia politsei teatel saabus riiki kõigepealt 20 inimesest koosnenud grupp. Teised umbes sama suured grupid olid teel.

Seni on suur enamik pagulasi liikunud Kreekast läbi Makedoonia ja Serbia Ungarisse ning sealt edasi läbi Austria Saksamaale ja Rootsi. Ungari aga sulges oma piiri Serbiaga.

Horvaatiast, mis kuulub küll Euroopa Liitu, kuid mitte Schengeni alasse, võivad põgenikud edasi liikuda Schengeni alasse kuuluvatesse Sloveeniasse või Ungarisse.