Lumetormide tõttu on teed blokeeritud, tuhanded autodega liikunud inimesed jäänud teedele vangi ja koolid suletud, vahendab AFP.

Hukkunute arv üle Euroopa tõusis üle 55, kui kolm inimest suri Poolas, kus on kokku külma tõttu elu kaotanud 21 inimest, enamasti kodutud.

Slovakkias on külm alates pühapäevast nõudnud seitsme inimese elu.

Kuus surmajuhtumit on viimastel päevadel olnud Tšehhis, viis Leedus, neli Prantsusmaal, kolm Hispaanias, kaks Itaalias, Serbias, Rumeenias ja Sloveenias ning üks Suurbritannias ja Hollandis.

Eile oli hommikul mitu tundi suletud Genfi lennuväli Šveitsis. Kõrgel Šveitsi mägedes langes temperatuur ligi -40 kraadini.

Šotimaal sulges lennuraja Glasgow’ lennuväli ning Edinburghis otsustas mitu lennufirmat mitte lennata, sest neil ei olnud piisavalt personali, et ohutult lennata.

Lumi sundis tühistama kõik lennud Dublini lennuväljal. Liiklus taastub kõige varem alles laupäeval. Amsterdami Schipholi lennuväljal tühistati või lükati edasi kümneid lende.

Eurostar jättis eile ära neli rongireisi Londoni, Pariisi ja Brüsseli vahel ning reiside tühistamisi on oodata ka tänaseks.