Armeenia politsei teatel on Gjumris asuva Vene sõjaväebaasi sõdur Valeri Permjakov esmaspäevase veretöö üles tunnistanud, vahendab Moscow Times.

Venemaa kaitseministeerium on tunnistanud, et üks sõdur kadus enne tapmist, ja nimetas juhtunut tragöödiaks. Kaitseminister Sergei Šoigu saatis oma kaastundeavalduse, lubas süüdlasele ranget karistust ja saatis ühe oma asetäitja uurimisgruppi juhtima.

Neljapäeval osales ohvrite matustel mitu tuhat inimest, kes hiljem suundusid Venemaa konsulaadi juurde, kus neil olid vastas märulipolitseinikud.

Meeleavaldajad ja politseinikud loopisid teineteist kivide ja suitsupommidega. Gjumri meditsiiniametniku sõnul vajasid arstiabi viis politseinikku ja üheksa tsiviilisikut.

Kohalik meedia teatas, et Permjakov tabati Türgi piiril ja teda hoitakse nüüd Vene sõjaväebaasis, mida Moskva pole kinnitanud.

Mitusada inimest avaldas meelt ka Jerevani kesklinnas, kandes selliseid loosungeid nagu „Seadus on kõrgemal imperialistlikest ambitsioonidest“ või „Strateegiline partner, ole inimene“.