Tugev tuul, lumesadu ja lumetuisk on nähtavuse vähendanud mõnekümne meetrini. Oodatav lumekihi paksus on enam kui 70 sentimeetrit, vahendab erakorralist ilmahoiatust ajaleht The Washington Post.

Kümne osariigi kubernerid kuulutasid seoses lumetormiga juba reede õhtupoolikul välja eriolukorra ja palusid inimestel püsida siseruumides.

Torm tekitab suuri probleeme ka lennuliikluses. Hommikuse seisuga on 7000 lendu tühistatud ja enam kui 4600 lükatud edasi.

Pealinna ühistranspordiliikluses tehti eile harukordne otsus see nädalavahetuseks täielikult peatada.

„See ei ole tormioht, see on otsetabamus,“ kirjeldas olukorda sünoptik Chad Myers reedel, vahetult enne tormi saabumist pealinna.

Tuhanded majapidamised on varahommikuse seisuga elektrita, kuid energiakompanii esindaja Kevin Curtise sõnul võivad elektrikatkestused kujuneda veelgi laialdasemaks ja mitmepäevasteks. „Oleme mitmepäevasteks katkestusteks valmis,“ sõnas ta CNN-ile.

Tormi teele jääb ühtekokku umbes veerand USA elanikkonnast. Lumesajuga kaasneb ka tugev tuul 30m/s, puhanguti kuni 40m/s.

Eestlased USA-s, kirjeldage lumetormiks valmistumist ning valitsevat meeleolu! Oma lood ja fotod saatke aadressil rahvahaal@delfi.ee või vihje@delfi.ee või artikli kommentaariumisse!