Agentuuri andmetel on kolme vigastatu seisund raske. Meedikute teatel sai 25 inimest abi St. John Laterani väljakule püstitatud välikliinikus ja umbes 45 toimetati Rooma erinevatesse haiglatesse, vahendab BNS.

Pealtnägijate sõnul tekitas probleeme mitukümmend radikaali, kes panid põlema autosid, lõhkusid kaupluste ja pankade aknaid ning kähmlesid korravalvuritega.

Kümned tuhanded inimesed marssisid laupäeval Roomas osana ülemaailmsest protestipäevast, olles saanud inspiratsiooni liikumistest Occypy Wall Street ja Indignant.

"Täna on alles algus. Me loodame minna globaalse liikumisega edasi. Meid on palju ja me tahame sarnaseid asju," ütles üks meeleavaldaja, Andrea Muraro Paduast. Rahvas skandeeris: "Me ei maksa kriisi eest!"

Rühm inimesi kandis kartongist kirstu, millele oli kirjutatud Itaalia peaministri Silvio Berlusconi nimi.

Rooma kesklinnas olid peamised vaatamisväärsused suletud, samuti oli kinni neli metroojaama. Tänavatel patrullisid tuhanded politseinikud ning linna kohal võis lendamas näha ka kahte politseikopterit.

Korraldajate sõnul saabus meeleavaldajaid 80 piirkonnast ning nende arv võib küündida 100.000-200.000-ni.

Samalaadsed protestid toimusid Itaalia pealinnas ka 2010. aasta detsembris ning viisid vägivallani, milles said kümned inimesed vigastada.