Ametlik ohvrite arv tõusis täna hommikul võrreldes eilsega rohkem kui kaks korda, olles 832, aga suureneb tõenäoliselt veelgi, arvestades, et päästeametnikel ei ole õnnestunud veel kõikidesse maavärinast ja hiidlainest laastatud piirkondadesse pääseda, vahendab uudistekanal BBC.

Hiidlaine, mis oli umbes kolme meetri kõrgune, kihutas läbi mitme saarel asuva küla ja linna, vigastades sadu inimesi ja tekitades hulgaliselt rahalist kahju, hävitades kohalikku infrastruktuuri.

Tunnistajate videotelt on näha, kuidas inimesed põgenevad paanikas võimsa hiidlaine eest. Tugevad järeltõuked jätkusid veel ka laupäeval. Tuhanded kodud, kauplused, haiglad ja hotellid on hävinud ja nende rusude alt loodetakse päästa inimesi.

USA geoloogiateenistus (USGS) teatel leidis maavärin magnituudiga 7,5 aset kohaliku aja järgi reedel kell 18 ja selle kese asus kümne kilomeetri sügavusel umbes 56 kilomeetri kaugusel Donggala linnast kirdes. Tsunamihoiatus anti meteoroloogiakeskuse poolt teadaolevalt enne, kui hiidlaine jõudis saart tabada.