Rõivas, kelle esinemine ja slaidid olid peamiselt pühendatud digitaalsele tulevikule, Eesti e-teenuste edulugudele ja innovatsiooniga kaasaminemisele, võitis kiiresti Leedu arvamusliidrite tähelepanu. Ta esinemisse oli põimitud nalja, eneseirooniat ja hulgaliselt detaile temast kui aktiivsest mobiilsete teenuste kasutajast. Muuhulgas kiitis Rõivas e-kooli, digiallkirjastamist, ühtsest patsiendiinfo keskust ning mitmeid platvorme, kuidas inimesed saavad oma elu kergemaks ja bürokraatiavabaks teha.

"E-kool on lapsevanematele ülimalt oluline, et olla kindel hinnetes, sest päevikus saab ju nii õpetaja kui vanema allkirja järgi teha," naljatles Rõivas. "Kas teie siis ei ole teinud," küsis ta kuulajateltki.

Kas teadlikult või juhuslikult oli ta enda valitud kaadrite seas pilt, kus ta põrnitseb mobiiltelefoni - teadupärast alles paar nädalat tagasi heitis ta endine nõunik Ruta Arumäe Rõivasele ette liigset pühendumist mobiilile, mitte tema ümber toimuvatele aruteludele.

Lisaks Rõivasele räägivad Leedu ja Euroopa tulevikust külalised Iisraelist, Taanist, Iirimaalt, Soomest ja USAst, samuti kohalikud pankurid, arvamusliidrid ning poliitikud, teiste seas ka kunagine riigipea Vytautas Landsbergis.

Konverentsi avasid Leedu president, parlamendi spiiker ja peaminister.