Hispaania kuningas puhkes selle peale naerma ja selgitas Chávezile, et kasvatas sel suvel habet eesmärgiga muuta veidi oma välimust, teatab Agence France-Presse.

Lisaks Juan Carlosele kohtus Venezuela riigipea Madridis ka Hispaania sotsialistist peaministri José Luis Rodríguez Zapateroga.

Kohtumisel arutati energeetikaga seotud küsimusi, kuid ametlikku pressikonverentsi, kus oleks selle poliitika tulemusi selgitatud, ei toimunud. Hispaania võimud selgitasid, et Chávezi visiit oli eraviisiline ja toimus tema enda initsiatiivil.

Chávezi ja kuninga vahel toimus 2007. aasta novembrikuus Ibero-Ameerika tippkohtumisel konflikt, kus Venezuela liidri kõne peale solvunud majesteet käskis Chávezil „lõuad pidada" ja hiljem lahkus üldse saalist. Chávez katkestas tookord mitu korda Hispaania peaministri Zapatero esinemist ja nimetas tema eelkäijat José María Aznari fašistiks.

Mehed leppisid ära alles eelmisel suvel kui Chávez rääkis oma iganädalases talkshows, et tahaks Juan Carlost leppimise märgiks kallistada. Seejärel kutsus kuningas ta oma residentsi -Madridi Idalossi (Palacio de Oriente), kus nende leppimine aset leidis. Kas nad ka tõepoolest kallistasid, seda agentuur ei täpsustanud.