Kõigis raudteejaamades kutsuti kell 11 inimesi vaikselt seisatama. Minut hiljem kell 11.01 kõlas kõikide Belgia katedraalide, kirikute ja kabelite kellahääl. Sama toimus ka Šveitsis, teatab Het Nieuwsblad.

Leinaseisakust võttis osa ka ühistransport. Üle kogu riigi jäid bussid, trammid ja metroorongid minutiks seisma. Sõidukid peatusid esimeses saabuvas peatuses ja lülitasid seal mootori välja. Osa võttis ka Brüsseli metroo.

Tegemist on alles kolmanda korraga, kui Belgias kuulutatakse välja rahvuslik leinapäev. Eelmine kord juhtus see 31. juulil 1993, kuningas Boudewijni surma puhul. Siis oli lein koguni kolme päeva pikkune. 24-tunnine lein kuulutati välja ka 1956. aastal, kui Marcinelle'i kaevanduses hukkus 262 inimest, kellest 95 olid belglased.

Ka rahvuslikud raadio- ja telekanalid vaikisid üheks minutiks.

Lipud avalikel hoonetel on kaks päeva pooles vardas, sealhulgas ka Euroopa Liidu lipud Euroopa Komisjoni asutustel. Lipud on pooles vardas ka Hollandis ja Šveitsis.

Belgia käsipalliföderatsioon, Flandria ja Valloonia korvpalliföderatsioonid, Belgia võrkpalliföderatsioon ja Flandria võimlemisföderatsioon on palunud alustada kõiki selle nädalavahetuse võistlusi minutilise leinaseisakuga bussiõnnetuse ohvrite mälestuseks.