Prantsuse seltskonnaajakiri Paris Match avaldas sel nädalal pika loo üle-Euroopaliseks „staariks“ tõusnud Kreeka rahandusministri Yanis Varoufakisega. Artikli illustreerimiseks kutsus minister väljaande fotograafid oma koju, kus poseeris abikaasaga piltide jaoks, mis ei jätnud kahtlust valitsusliikme heast elust.

Varoufakise avatud terrassil tehtud fotode taustal paistis näiteks hunnitu vaade Ateena Akrpolile.


Vasakradikaalsesse valitsusse kuuluva ministri kodust avaldatud klantsfotod tekitasid paraja pahameeletormi, sest Varoufakis koos oma peaminister Alexis Tsiprasega tahab saada riigi võlausaldajatelt laenukoorma kergendust. Samuti on Varoufakis süüdistanud laenuandjaid Kreekale tema käsitluses peale surutud kärpepoliitika tõttu „humanitaarkriisi“ põhjustamises.

Fotodelt on aga selgelt näha, et majandusprofessorist riigi rahanduse eest vastutavaks meheks tõusnud Varoufakis just humanitaarkriisis ei ela.




Varoufakis pidi Kreekas üleüldise pahameeletormi tõttu tunnistama, et astus ajakirjale poseeritud fotodega ämbrisse. „Ma tahaksin, et poleks seda fotosessiooni ette võtnud, mulle ei meeldi nende fotode esteetika,“ märkis Varoufakis täna kohalikus Alpha TV-s esinedes. Paris Matchi avaldatud artiklit pidas ta siiski suurepäraseks.