Slimi varandus kasvas aastaga 69 miljardilt dollarilt 73 miljardile. Nimekirjas teisel kohal on Microsofti Bill Gates 67 miljardi dollariga ning kolmandal Hispaania kiirmoefirma Zara omanik Amancio Ortega 57 miljardiga, vahendab BNS.

Facebooki asutaja Mark Zuckerbergi positsioon langes koos varanduse kahanemisega 4,2 miljardi dollari võrra 32 kohta.

Forbesi viimasesse miljardäride tabelisse pääses sel aastal rekordarv 1426 inimest ehk 16 protsenti rohkem kui mullu. Miljardäride kogurikkus ulatub 5,4 triljoni dollarini, eelmisel aastal oli see 4,6 triljonit.

Kõige rohkem, 442 miljardäri elab endiselt USA-s, järgnevad Aasia-Vaikse ookeani piirkond ja Euroopa. Nimekirjas on 210 uut nime, eelmise aasta nimekirjast on välja langenud 60 inimest.

Rikkaima venemaalase leiab 34. kohalt - selleks on väidetavalt president Vladimir Putiniga lähedastes sidemetes olev usbeki rahvusest suurärimees Ališer Usmanov, kes on muu hulgas Metalloinvesti enamusosanik, ajalehe Kommersant omanik ja Londoni jalgpallikubi Arsenal suurim osanik.

Miljardäride nimekirjas on 138 naist, eelmisel aastal oli neid 104. Maailma rikkaim naine on 30 miljardi dollariga Liliane Bettencourt, kelle perekonnale kuulub osa L'Oréalist.