Obama on maandunud 40. kohale ja edestab näiteks televisiooni saatejuhti Oprah Winfreyt, kes on 41., ja Suurbritannia kuninganna Elizabeth II, kes on 42, vahendab Reuters.

Teisel kohal on tabelis USA föderaalse deposiidikindlustuse korporatsiooni juht Sheile Blair. Majanduskriisi tingimustes on tema mõjukus kasvanud.

Edetabel on koostatud võttes arvesse majanduslikku mõjukust, meediakajastust ja karjäärialaseid saavutusi.

Palju on mõjukate naiste hulgas suurte ettevõtete juhtfiguure, nagu näiteks PepsiCo, Anglo Americani, Temaseki, Kraft Foodsi, WellPointi ja Areva juhid.

Tabelist on pärast ametist lahkumist välja langenud USA endine riigisekretär Condoleezza Rice. Praegune USA riigisekretär Hillary Clinton on 36. kohal, olles sinna langenud eelmise aasta 28. kohalt, kuhu tõstis ta USA presidendiks kandideerimine.

USA kongressi esindajatekoja spiiker Nancy Pelosi säilitas 35. koha.

Uutest tegijatest on Bangladeshi peaminister Hasina Wajed 78., ÜRO inimõigustekomissar Navanethem Pillay 63. ja Islandi peaminister Johanna Sigurðardóttir 74.

Euroopa naistest on saja mõjuvõimsaima naise hulgas veel Euroopa Liidu konkurentsivolinik, belglanna Neelie Kroes (52.), Soome president Tarja Halonen (67.), Areva juht, prantslanna Anne Lauvergeon (9.), Prantsusmaa majanduse, rahanduse ja tööhõiveminister Christine Lagarde (17.), AXA Private Equity juht, prantslanna Dominique Senequier (50.), Iirimaa president Mary McAleese (68.), Fininvest Groupi juht, itaallanna Marina Berlusconi (33.) ja Wolters Kluweri juht, hollandlanna Nancy McKinstry (43.).

Esikümme:

1. Angela Merkel (Saksamaa liidukantsler)

2. Sheila Blair (USA föderaalse deposiidikindlustuse korporatsiooni juht)

3. Indra Nooyi (PepsiCo juht)

4. Cynthia Carroll (Anglo Americani juht)

5. Ho Ching (Temaseki juht)

6. Irene Rosenfeld (Kraft Foodsi juht)

7. Ellen Kullman (DuPonti juht)

8. Angela Braly (WellPointi juht)

9. Anne Lauvergeon (Areva juht)

10. Lynn Elsenhans (Sunoco juht)