Forbesi teatel on Hu olulisim poliitiline liider, kes juhib suuremat hulka inimesi kui keegi teine maailmas, kellel on peaaegu diktaatorlik kontroll 1,3 miljardi inimese üle, mis on viiendik maakera elanikkonnast.

„Erinevalt oma Lääne ametivendadest võib Hu pöörata jõgede voolusuunda, ehitada linnu, panna vangi dissidente ja tsenseerida internetti ilma bürokraatide ja kohtute vahelesegamiseta,” kirjutab Forbes.

Obama tõrjus esikohalt demokraatide kaotus teisipäeval toimunud USA kongressi vahevalimistel.

Ootamatult tõusis edetabelis kolmandale kohale Saudi Araabia kuningas Abdullah al-Saud, kes on ühtlasi ka peaminister. Teda nimetatakse maailma suurimate naftavarude ja kahe islami püha linnaga kõrbekuningriigi absoluutseks valitsejaks.

Neljandal kohal on Venemaa peaminister Vladimir Putin, kes edestab pikalt president Dmitri Medvedevit (12. koht).

Viiendal ja kuuendal kohal on sakslased. Paavst Benedictus XVI on viies, kui 1,1 miljardi hinge kõrgeim maine autoriteet. Tema järel tuleb Saksamaa liidukantsler Angela Merkel, kes on maailma mõjuvõimsaim naine ja Euroopa suurima majanduse juht.

Esikümnes on veel Suurbritannia peaminister David Cameron (7.), USA föderaalreservi esimees Ben Bernanke (8.), India rahvuskongressi partei esimees Sonia Gandhi (9.) ja Bill Gates (10.).

Forbesi maailma mõjuvõimsamate inimeste esikümme:

1. Hu Jintao (Hiina Rahvavabariigi president)

2. Barack Obama (USA president)

3. Abdullah bin Abdul Aziz al-Saud (Saudi Araabia kuningas)

4. Vladimir Putin (Venemaa peaminister)

5. paavst Benedictus XVI

6. Angela Merkel (Saksamaa liidukantsler)

7. David Cameron (Suurbritannia peaminister)

8. Ben Bernanke (USA föderaalreservi esimees)

9. Sonia Gandhi (India rahvuskongressi president)

10. Bill Gates (Bill ja Melinda Gatesi fondi kaasjuht)