Allika sõnul kirjutas Berezovski kaks kirja. Üks neist oli mõeldud Putinile, teine Abramovitšile. Seejuures märkis allikas, et Berezovski kirja Putinile andis üle Abramovitš, vahendab Forbes.

Samas lükkas allikas ümber väite, et Berezovski palus Abramovitšilt miljard rubla (25 miljonit eurot) isiklikeks kulutusteks.

Berezovski suri 23. märtsil Berkshire'i krahvkonnas Ascotis. Esialgse versiooni järgi oli surma põhjus poomine. Ametlik surma põhjus öeldakse hiljem pärast ekspertiisi.

Pärast oligarhi surma ütles Venemaa presidendi pressiesindaja Dmitri Peskov, et Berezovski kirjutas paar kuud tagasi Putinile kirja, milles palus viimaselt andestust tehtud vigade eest ja luba naasta kodumaale.

Kremli administratsiooni juht Sergei Ivanov kinnitas 2. aprillil, et Berezovski kiri Putinile on presidendi valduses. Ivanovi sõnul tõi kirja Venemaale „üks inimene“ mõni kuu tagasi, aga seda ei avaldata. „Presidendi pressisekretär Dmitri Peskov ütles juba alguses, et isiklikke kirju me ei avalda,“ kinnitas Ivanov.

Mitte kaua enne surma kaotas Berezovski Suurbritannia kohtus protsessi Abramovitši vastu. Berezovski nõudis Abramovitšilt 5,564 miljardit dollarit, mida ta väidetavalt ei olnud Abramovitšilt saanud pärast Sibnefti, Rusali ja ORT aktsiate sundmüüki alandatud hinnaga. Abramovitš kinnitas kohtus, et ei ostnud Berezovskilt mingeid aktsiaid, vaid maksis talle poliitilise „katuse“ eest. Kohus asus lõpuks Abramovitši poolele, nentides, et Berezovski ei suutnud esitada piisavaid tõendeid. Kaotus oli suur löök Berezovski rahalisele olukorrale, mis oli pärast protsessi krahhi äärel.