„Smolenski lähedal 10. aprillil toimunud lennuõnnetuse, milles hukkus Vabariigi President Lech Kaczyński ja Poola Riigi võtmeinstitutsioonide juhid, erandliku tähtsuse ja selle pärast, et see ei juhtunud Poolas, pöördun ma sinu poole härra peaminister palvega luua sõltumatu, rahvusvaheline komisjon uurimaks katastroofi põhjuseid," seisab Katõni Fondi eaka juhi pöördumises.

Trznadeli sõnul aitaks maailma juhtivate ekspertidega komisjon leevendada Smolenski lähistel toimunud 96 ohvriga tragöödiaga seotud ühiskonna rahutust, teatab Poola Raadio.  

President Kaczyński oli koos Poola eliidist koosneva kaaskonnaga teel Katõni massimõrva memoriaali mälestusüritusele. Vene-Poola ühiskomisjoni juurdlus kestab.

Poola peaprokurör Andrzej Seremet lubas telekanalile TVN24 antud intervjuus, et allakukkunud Tu-154Mi pardasalvestite andmeid salastama ei hakata, et mitte anda alust igasugustele kahtlustele.

Samas teatab telekanal, et Poola võimud ei hakka dramaatilise sisu pärast pilootide kõneluste salvestisi avalikustama. Mõnede allikate andmetel kuulsid eksperdid, kuidas üks lenduritest palvetas enne kokkupõrget. Kõik saadud andmed pannakse stenogrammi.

Vene tervishoiu- ja sotsiaalarenguministri abi Sofia Maljavina teatas Moskvas kohtumisel Poola delegatsiooniga, et kõigi katastroofis hukkunu säilmed on tuvastatud, vahendab Interfax. Samuti on tehtud algust nende Poolale üleandmise protseduuriga.

Medvedev: raske kaotus lähendas Poola ja Vene rahvad