Kohtudokumentide järgi tungis 26-aastane Esteban Santiago mullu 10. jaanuaril kallale oma 40-aastasele elukaaslasele, kellel on laps eelmisest abielust, kirjutab uudisteportaal Daily Beast, jättes avaldamata ohvri nime.

Naine lukustas ennast tüli puhkedes vannituppa, misjärel Santiago karjus talle ukse tagant, et „temasugune libu kadugu kus kurat“.

Erusõjaväelane lõi seejärel eest vannitoa ukse, tungis oma elukaaslasele kallale, virutas talle vastu vahtimist ja asus teda kägistama. Santiago põgenes sündmuspaigalt enne politseinike saabumist.

Ta võeti kinni paar päeva hiljem ja lasti vabadusse tingimusel, et tal ei ole oma elukaaslasega enam mingit kontakti. Veebruaris avastas kohalik politsei Santiago aga taas oma tüdruksõbra elukohast ja ta sai vabastamistingimuste rikkumise eest süüdistuse.

Mees loobus kokkuleppemenetlusest, mida talle pakuti. Kohus jätkab kaasuse menetlemist, märgib DailyBeast.

Iraagi sõja veteran Santiago saabus reedel Floridas asuvasse Fort Lauderdale'i lennujaama Alaska lennult. Ta haaras pagasialal oma kotist 9mm poolautomaatse käsirelva ja avas valimatult inimeste pihta tule, tappes viis ja vigastades veel kaheksat inimest.

Mees võeti kinni vahetult pärast tulistamist ja teda küsitleti pikalt. Sõjaveterani ootab tulistamise eest föderaalsüüdistus, sõnas Föderaalse Juurdlusbüroo (FBI) esindaja, kelle sõnul võis üks mehe motiive olla ka terrorism.

Tulistaja, kes kandis t-särki kirjaga „Star Wars“, ei öelnud veretöö toimepanemise ajal sõnagi.