Üritusel tehtud video on Hiina internetikogukonna vihale ajanud. Seda on nimetatud Hiina traditsioonide ja kultuuri rängaks solvamiseks, vahendab BBC News.

Intsidendi käigus jäid linnamüürile rehvijäljed.

Rahva kõige suurem viha on suunatud linnaametnike vastu, kes väidetavalt nõustusid linnamüüri Ferrari esinduse käsutusse andma umbes 12 000 dollari eest.

Linnaametnikud väidavad, et Ferraril ei olnud ürituseks luba. „Ühelgi ettevõttel ega üksikisikul ei lubata kasutada linnakindlustusi Nanjingis ärilistel eesmärkidel,“ kinnitas Nanjingi kultuurimälestiste büroo juht Wu Jing.

Ferrari kinnitab, et tegemist polnud reklaamitrikiga ning süüdistab kohaliku esinduse töötajat.

„Esinduse, mitte Ferrari töötaja võttis kahjuks omale õiguse sõita autoga sellisel viisil, mida on näha videos, väga kahetsusväärse tulemusega, et iidsele mälestusmärgile jäid rehvijäljed. Ferrari SpA on Hiina võimude ja kohaliku kogukonna ees tingimusteta vabandanud ja lubanud teha asjaomaste ametnikega koostööd, et heastada igasugune kahju, mille põhjustas selle isiku hoolimatus,“ öeldakse Ferrari avalduses.

Hiina sotsiaalmeedias on nüüd blokeeritud sõna Ferrari, ilmselt selleks, et hoida vaos valitsusametnikevastast kriitikat.