Eriagendid väitsid oma direktoritele, et 1970. aastate lõpus röövis müstiline lennumasin USA edelaosas üle 8000 karilooma, moonutas nende kehi ja viskas taevast alla. Hirmunud farmerid New Mexico, Nebraska ja Colorado osariikides kartsid, et maavälised olendid ja lendavad taldrikud kisuvad nad lõhki, kirjutab The Sun.

Uurimise detailid on kirjas sisememodes, mis FBI on internetti üles riputanud.

Kariloomadelt võeti trofeesid, nagu keeli, alahuuli, suguelundeid, silmi ja kõrvu. Mõnedel juhtudel olid loomad täiesti verest tühjaks lastud.

Üks uurija esitas teooria: „Need loomad korjab üles lennumasin, moonutab nende kehi mujal, toob tagasi ja viskab alla. Identsed kehamoonutused on aset leidnud kogu USA edelaosas. Kes iganes selle eest vastutab, on hästi organiseeritud ja tal on lõpmatult arenenud tehnoloogia, finantseering ja salastatus.”

Ühes politseiraportis kirjeldatakse arvatavat tulnukate poolt toime pandud ohverdamist Dulce rantšos New Mexicos: „See 11 kuud vana pull visati mingit tüüpi lennumasinast alla Manuel Gomezi elumajast põhja pool. Suguelundid olid eemaldatud terava ja täpse instrumendiga. Ka luud olid eemaldatud. Pulli rinnal olevad nähtavad muljumisjäljed paistavad näitavat, et tema lennumasinasse tõstmiseks kasutati rihmu. Liha naha all oli roosakat värvi. Roosaka vere tõenäoline seletus on kontrollitud radiatsioon, mida kasutati looma tapmiseks. Nii maks kui süda olid püdelad. Mõlemal organil oli pähklivõi tekstuur ja konsistents.”

Pulli nähti elusana eelmisel päeval, kuid öösel kuuldi sealt, kust tema jäänused leiti, madalal lendava lennumasina häält.

FBI agendid saadeti üksildastesse farmidesse loomade hukkumist uurima.

Politseiraport 13. juunist 1976 kirjeldab, kuidas kummaline lennumasin külastas teist moonutatud looma.

„Arvatavasti mingit tüüpi lennumasin maandus kaks korda, jättes kolmnurkselt maha kolm märki. Iga märgi läbimõõt oli 14 tolli.”

1979. aasta jaanuarist pärit FBI dokumendis on öeldud: „Justiitsministeerium teatas, et nende kriminaalosakond on teadlik loomade moonutamise fenomenist viisil, mis viitab sellele, et see viidi läbi rituaali või tseremoonia osana.”

Kenneth Rommel, kes juhtis FBI loomade moonutamise projekti uurimist, kirjutas 5. märtsil 1980 järgmise memo: „Juulis 1978 nägi New Mexico osariigi Taose elanik teadetekohaselt ufot auto kohal hõljumas. Järgmisel hommikul leiti auto katuselt teadetekohaselt pulbrilaike.”

Kohalikud ütlesid FBI-le, et laigud olid pärit lehmanahkadest.

Võimalike seletustena uuris FBI väiteid, et luure keskagentuur CIA või USA energiadepartemang viisid lehmade peal läbi bioloogilise sõja katseid, et süüdi on ususektid või et „sellel on mingi seos identifitseerimata objektidega”.