Ülisalajased memod toetavad vandenõuteooriaid, mille kohaselt maandusid maavälised olendid USA linna Roswelli ja saadeti sealt edasi kurikuulsasse USA õhujõudude baasi Area 51, kirjutab The Sun.

Alla kukkus kolm ümmarguse kujuga kosmoselaeva, milles olid maaväliste olendite kehad, mis olid vaid 90 sentimeetri pikkused, teatas üks eriagent 1950. aastal.

Ufoeksperdid väitsid pühapäeva õhtul, et FBI saladokumendid võivad olla lõplik tõestus tulnukate ja lendavate taldrikute tegelikust olemasolust.

New Mexico osariigis Roswellis leitud ufosid kirjeldab FBI agent Guy Hottel 1950. aastal kirjutatud memos agentuuri direktorile. Hottel kirjeldab USA õhujõudude uurija avastusi.

„New Mexicos avastati kolm niinimetatud lendavat taldrikut. Neid kirjeldati kui kujult ümmargusi, kõrgema keskosaga, läbimõõduga umbes 50 jalga [15 meetrit]. Kõikides neist oli kolm inimkujulist, kuid vaid kolme jala [umbes 90 sentimeetrit] pikkust surnukeha, mis olid riietatud väga peene tekstuuriga metalsetesse rõivastesse. Iga keha oli kinnitatud samal viisil, nagu katselendurite puhul.”

Hottelile sensatsioonilisest avastusest rääkinud uurija nimi oli dokumendis loetamatuks tehtud ning avastuse kuupäeva pole märgitud.

Hotteli väitel tekitas ufodel tehnilisi probleeme Roswelli radar, mistõttu nad ka alla kukkusid.

„Kosmoselaevad kukkusid alla selle tõttu, et valitsusel on selles piirkonnas väga võimsad radarid ja arvatakse, et radar mõjutab taldrikute kontrollmehhanisme,” kirjutab Hottel.

Teadetekohaselt kukkus lendav taldrik Roswelli sõjaväebaasi lähedal kõrbes alla 2. juulil 1947.

Tulnukate surnukehad viidi väidetavalt USA sõjaväebaasi Area 51 Nevada osariigi kõrbes ning lahati. Võimud hoidsid aga kogu lugu väidetavalt salajas.

Teine salajane FBI memo võib kinnitada 1947. aastal juhtunud intsidendi asetleidmist.

Selles väidetakse, et baasis leiti objekt, mis paistab olevat lendav ketas. Ketas oli kujult kuusnurkne ja rippus kaabli abil palli küljes, öeldakse kiireloomulises memos, mis saadeti FBI direktorile.

Alguses arvati, et ketas on ilmateenistuse õhupall, kuid memos väidetakse, et USA õhujõud ei usu seda.

USA relvajõud väidavad aga siiamaani, et leitud objekt oli eksperimentaalne suurel kõrgusel kasutatav luureõhupall, mis oli osa salajasest programmist.