Erariides politseinike kohalolust hoolimata kerkisid väljakul hiina ja välisturistide seast esile väikesed keelatud usuliikumise liikmete rühmad, kes korraldasid seal rahumeelseid meeleavaldusi.

Tunnistajate sõnul võtsid Falun Gongi liikmed sisse oma usulahu meditatiivseid poose või rullisid lahti kollaseid plakateid, millele oli punaste hiroglüüfidega maalitud liikumise nimi.

Rühmi ründasid väljakule korda pidama saadetud erariides politseinikud, kes vedasid meeleavaldajad politseiautodesse ja viisid minema.

Tõenäoliselt oli protestijate tegevus eelnevalt kooskõlastatud, sest väikseid rühmi kerkis esile hiigelväljaku erinevates servades ja kogu aktsioon kestis mitu tundi.

Suurim politseiautoga minema viidud rühm oli 15-liikmeline ja sellesse kuulus ka üks laps.

Pealelõunaks olid protestiaktsioonid lõppenud ja liivatorm oli minema peletanud ka turistid, nii et Tiananmeni väljakule jäid kõndima vaid erariides politseinikud raadiosaatjatega.

Peltnägijate sõnul on Falun Gongi meeleavaldusest osavõtjate täpset arvu raske öelda, aga ära viidi neid terve hulk.

Väikseid, lühaiajalisi ja rahumeelseid protestiaktsioone on Tiananmeni väljakul läbi viidud alates möödunud aasta 25. aprillist, kui 10.000 Falun Gongi liiget korraldasid sealsamas istumisstreigi, nõudes Hiina võimudelt 70-100 miljoni liikmega usuliikumise kimbutamise lõpetamist ja rühmituse ametlikku tunnustamist.

Kommunistlik partei, kelle väitel ei ole Falun Gongil Hiinas üle kahe miljoni liikme, vastas liikumise keelustamise ja ulatusliku mahasurumisega, mille käigus mõisteti kuni 18 aastaks vangi mitu liikumise liidrit.