Falklandi saartel on 1672 registreeritud valijat ning kohalik omavalitsus teeb kõik selleks, et osavõtt oleks maksimaalselt aktiivne, vahendas BNS.

Falklandi elanikelt küsitakse: "Kas te soovite, et Falklandi saared säilitaksid oma praeguse poliitilise staatuse Ühendkuningriigi ülemere territooriumina?"

Kui Briti sõjaväelased välja arvata, elas eelmise aasta rahvaloenduse andmetel Falklandi saartel 2563 inimest, neist ainult 1973-l oli saareelaniku staatus. Referendumist ei saa osa võtta need, kellel puudub Briti pass või kes pole elanud saartel vähemalt aasta.

Argentina suursaadik Suurbritannias Alicia Castro ütles, et Falklandi saarte rahvahääletuse tulemus ei mõjuta vaidlusaluste saarte õiguslikku staatust.

"Rahvusvahelisest aspektist on see täiesti mõttetu," ütles ta. "Referendum saarte Briti elanike hulgas ei muuda mingilgi viisil Malviini [Falklandi] saarte küsimust."

"Prognoositav tulemus ei lõpeta vaidlust ega mõjuta Argentina vaieldamatuid õigusi," lisas suursaadik.

Falklandi saared on olnud Suurbritannia kontrolli all alates 1833. aastast, kuid Buenos Aires peab neid okupeeritud Argentina territooriumiks.

Suurbritannia ja Argentina pidasid 1982. aastal ka lühikese sõja Falklandi saarte üle.