Facebook blokeeris profiilid, sest need rikkusid väidetavalt vägivallaõhutamist ja rassismi puudutavaid kasutamistingimusi. Kustutati ka Kuldse Koidu liikmete ja teiste natsisümboleid postitanute veebilehed. Erakond, millel on Kreeka parlamendis 18 kohta, teatas, et esitas kaebuse Kreeka politsei elektrooniliste kuritegude üksusele, vahendab ajaleht Ekathimerini.

Kreeka põhikooliõpetajate föderatsioon (DOE) mõistis esmaspäeval hukka Kuldse Koidu liikmete katsed sekkuda 1940. aasta Itaalia ultimaatumi tagasilükkamise aastapäeva tähistamisse 28. oktoobril Joonia mere saare Lefkada lasteaias ja põhikoolis. Mitmed albaania päritolu lapsed joonistasid siis multikulturalismi tunnis Albaania lippe, mis 28. oktoobri pidustustel välja pandi.

See pahandas mitmeid kreeklastest lapsevanemaid, kes võtsid ühendust Kuldse Koidu esindajatega saarel. Viimased süüdistasid õpetajat patriotismi puudumises.

DOE kaitses esmaspäeval õpetajat, teatades, et Kreeka koolis ei ole kohta isehakanud pühadusekaitsjatele.

Viimastel andmetel kavatseb Kuldne Koit sekkuda ka 1973. aasta Ateenia polütehnikumi sõjaväediktatuuri vastase tudengiülestõusu aastapäeva tähistamisse 17. novembril.