Tetra Paki 5,4 miljardi euro (6,8 miljardi euro) suuruse varanduse pärija leiti surnuna teisipäeval tema kodust Londoni ühes kõige kallimas elamurajoonis Belgravias, teatab Sky News.

Eva Rausingi abikaasa Hans Kristian Rausing on seoses naise surmaga arvatavasti politsei vahi all.

Mees vahistati algselt esmaspäeval kahtlustatuna narkootikumide omamises. Sellele järgnenud läbiotsimine abielupaari viiekordses majas Cadogan Place'is viiski Eva Rausingi surnukeha leidmiseni.

Arvatakse, et Hans Kristian Rausing arreteeriti siis naise surmaga seoses ning viidi üle „meditsiiniasutusse“, kus ravi võib kesta mitu päeva.

Scotland Yard ei kinnitanud vahi all oleva mehe nime, kuid tema vanus sobib Hans Kristian Rausingi omaga.

Ameerikas sündinud Eva Rausing ja tema mees on mõlemad võidelnud pikka aega ja tihti avalikult narkosõltuvuse vastu.

Politsei teatas teisipäeval, et Eva Rausingi surnukehalt võetakse veel proove, kuigi lahkamine mingeid tulemusi ei andnud.

Asja uurib politsei mõrvade ja raskete kuritegude divisjon ning surma käsitletakse jätkuvalt seletamatuna.

Eva Rausingi vanemad tegid avalduse, milles öeldakse, et perekond on armastatud tütre surma tõttu sügavas kurbuses.

„Eva oli 20 aastat pühendunud abikaasa ning nelja väga armastatud ja imelise lapse ema. Oma lühikese eluaja jooksul andis ta suure filantroopilise panuse, toetades suurt hulka heategevusprojekte, mitte ainult rahaliselt, vaid kasutades ka oma isiklikke kogemusi. Ta võitles palju aastaid vapralt oma terviseprobleemidega. Perekond on tema surmast löödud ning palub sellel raskel ajal privaatsust,“ öeldakse Eva Rausingi vanemate Tom ja Nancy Kemeny avalduses.

„Hans ja Marit Rausing ja nende perekond on sügavalt šokeeritud ja kurvad, kuuldes minia Eva Louise Rausingi traagilisest surmast. Nad paluvad sellel kurval ajal oma privaatsuse austamist,“ teatasid Hans Kristian Rausingi vanemad.

2008. aastal oli Rausingitel probleeme politseiga narkootikumide pärast, kuid kellelegi süüdistust ei esitatud.

Eva Rausing toetas ise paljusid heategevusorganisatsioone, mis aitavad võidelda sõltuvuste vastu.