Türgi otsustas Eurovisionil osalemisest loobuda, sest polnud rahul hääletamissüsteemiga. Uus projekt löödi ametlikult käima allkirjatseremooniaga 21. seprembril Eskişehiris, kus osales ka haridusminister Nabi Avcı, teatab Hürriyet Daily News.

Iga-aastasel üritusel hakkab osalema 20 riiki ja autonoomset piirkonda, kus elavad turgi rahvad, teiste hulgas näiteks Tatarstan Venemaalt ja Krimmi Vabariik Ukrainast. Esimene lauluvõistlus leiab aset detsembri lõpus Türgis Eskişehiris.

Avcı rõhutas siiski, et lauluvõistlus ei ole alternatiiv alates 1956. aastast korraldatud Eurovisioni lauluvõistlusele, vaid see seotakse turgi maailma kultuuripealinna üritustega. Sel aastal on turgi maailma kultuuripealinn Eskişehir.

„Turkvisioni ei pea võrdlema Eurovisioniga. See saab oma koha turgi maailmas koos oma brändiväärtusega. Ükskõik kas me Eurovisionil osaleme või mitte, loodan ma, et Turkvision läheb edasi mööda oma teed, kasvab ja laieneb igal aastal,“ ütles Avcı ning lisas, et esialgne idee oli luua kohtumispaik noortele muusikutele.

Lauluvõistluse poolfinaalid toimuvad 19. ja 21. detsembril ning finaal, kuhub pääseb esialgsest 20 osavõtjast vaid 12, toimub 23. detsembril.