Wainwrighti sõnul ei ole Farage’i väitel faktilist alust ning see on „väga tõsine, isegi paanikat õhutav migratsiooni ja terrorismi seostamine“, kirjutab The Independent.

Farage väitis teisipäeval televisioonis, et Wainwright on öelnud, et Euroopa Liidu pagulas- ja rändepoliitika on viinud 5000 džihadisti sisenemiseni Euroopa Liitu viimase 15 kuu jooksul.

Wainwright ütles aga, et see number on ebaõige ning põhineb ajalehtedele valeteadetel. Samuti eitas ta kategooriliselt, et on seostanud Euroopa reageerimist rändekriisile ja Euroopa Liitu sisenevate potentsiaalsete terroristide arvu.

Wainwright ütles The Independentile, et 5000 on Europoli hinnangul radikaliseerunud ning Süüriasse ja Iraaki sõitnud Euroopa riikide kodanike arv, kuid mitte mingil juhul ei ole nad kõik Euroopasse naasnud.

„Ma kahtlustan, et vähem kui kolmandik on, ning neist suurema osa puhul on ebatõenäoline, et nad kujutavad endast terroristlikku ohtu,“ ütles Wainwright. „Kuigi ma usun kindlasti, et meil on Euroopas tõsine terrorioht, on numbrid, millega me tegeleme, palju väiksemad kui hr Farage’i tsiteeritud ning ma arvan, et proportsioonitunde säilitamine on sellistes asjades tähtis.“

Wainwrighti sõnul ei ole „absoluutselt mingit vabandust“ Farage’i väitele, et tema on öelnud, et Euroopa Liidu rändepoliitika on viinud 5000 džihadisti Euroopasse sisenemiseni.

„Sellel viitel ei ole mingit faktilist alust, isegi mitte valeteadet meedias, ning see on väga tõsine, isegi paanikat õhutav rände ja terrorismi seostamine,“ ütles Wainwright. „Ma olen järjekindlalt öelnud, et oleme vaadelnud mõningaid isoleeritud näiteid terroristide reisimise kohta rändeteid mööda ning et on võimalik, et selliste juhtumite esinemine sageneb, kuid pisikeses ulatuses võrreldes väitega 5000 kohta.“

Wainwright teatas, et on Farage’i ütlusi avalikult korrigeerinud pärast seda, kui UKIP-i juht esines sarnaste väidetega eelmisel kuul.

„Ma olen seetõttu pettunud, et ta jätkab sel viisil minu tsiteerimist,“ ütles Wainwright.