Euroopa Parlamendi president Antonio Tajani ütles, et Korwin-Mikkele määrati pretsedenditu karistus, sealhulgas tema Euroopa Parlamendi liikme päevarahade kinnipidamine 30 päevaks kogusummas 9210 eurot, vahendab AFP.

„Ma ei talu sellist käitumist, eriti kui see tuleb kelleltki, kellelt oodatakse, et ta täidaks oma kohust Euroopa rahvaste esindajana sobiva väärikusega,“ ütles Tajani oma avalduses.

Korwin-Mikke kõrvaldati lisaks kümneks päevaks parlamendi tööst ning tal on keelatud aasta jooksul parlamenti esindada.

Tajani alustas juurdlust pärast teravat sõnavahetust varem sel kuul Euroopa Parlamendi istungitesaalis, kui Korwin-Mikke segas vahele Hispaania esindaja Iratxe García-Pérezi sõnavõtule.

„Muidugi peavad naised teenima vähem kui mehed, sest nad on nõrgemad, nad on väiksemad, nad on vähem intelligentsed, nad peavad teenima vähem ja kõik,“ ütles Korwin-Mikke.

„Kas te teate, kui palju naisi on esimese saja maletaja hulgas? Ma ütlen teile: mitte ühtegi,“ lisas Korwin-Mikke.

„Selle järgi, mida teie räägite… ei oleks mul õigust siin olla,“ vastas García-Pérez. „Ma arvan, et ma pean kaitsma Euroopa naisi selliste meeste eest nagu teie.“

Varem on Korwin-Mikke väitnud, et Adolf Hitler ei olnud juutide hävitamisest teadlik, nimetanud pagulasi inimrämpsuks ning kasutanud rassistlikku sõna USA mustanahaliste kohta.