Esinedes esmaspäeva hommikul BBC Radio 4 saates „Today“, ütles Bloom, et jääb oma sõnade juurde, kuigi tunnistab, et ei tea, kus „bongo-bongo maa“ võiks asuda, vahendab The Guardian.

Bloom esines oma esialgse sõnavõtuga kohtumisel toetajatega West Midlandsis ning väitis seal, et abi saajad kasutavad seda Ray-Bani päikeseprillide ja Pariisi korterite ostmiseks.

Salvestus tuli päevavalgele nädalal, kui UKIP peaks avaldama nimekirja oma kandidaatidest järgmisel aastal toimuvatel Euroopa Parlamendi valimistel, kus loodetakse saada kõige rohkem hääli.

Mitmed Briti parlamendiliikmed kutsusid UKIP-it üles mitte laskma Bloomil uuesti kandideerida ning teatasid, et see oleks erakonnale hea test, millega kontrollida otsustavust tolerantsusetuse vastu võitlemisel.

Bloomi filmiti kõnelemas juulis Wordsleys.

„Kuidas on võimalik, et me anname bongo-bongo maale miljard naela kuus, kui me oleme sellistes võlgades, ei mahu mulle absoluutselt pähe,“ ütles Bloom. „Et osta Ray-Bani päikeseprille, kortereid Pariisis, Ferrarisid ja kõike muud, mis suure osa välisabiga kaasas käib. F-18-d Pakistanile. Meie vajame uut F-18-te eskadrilli. Kes saab eskadrillid? Pakistan, kuhu me raha saadame.“

Kolmapäeval ütles Bloom, et ei saa aru, miks peaks valitsus raha välismaale saatma, kui haiglaid suletakse ja briti inimesed ei saa vähiravi.

Kui Bloomilt küsiti, kas ta vabandaks, kui UKIP-i juhtkond tal nii teha käsiks, vastas ta: „Ma ütleksin, hea küll, vabandust. Kui ma olen kedagi bongo-bongo maal solvanud, kirjutan ma nende suursaadikule.“

Bloom ütles raadiosaates, et väljendab ainult tavaliste inimeste tähelepanuta jäänud arvamust ragbi- ja kriketiklubides ning lisas: „Minu töö on ärritada BBC-d ja Guardiani ja ma armastan seda.“

Kaks kuud tagasi hoolitses UKIP-i juht Nigel Farage selle eest, et Euroopa Parlamendi liige Itaaliast visataks välja Euroopa alliansist, sest ta ütles, et Itaalia mustanahaline minister on osa „bongo-bongo valitsusest“, mis tahab kehtestada „hõimukombeid“, ja sobiks paremini majateenijaks.

UKIP-i pressiesindaja ütles, et Bloomi sõnu arutatakse erakonna kõige kõrgemal tasemel.