Infoagentuuri UNIANi teatel annetati Euroopa Parlamendi juhile Pötteringile Vürst Jaroslav Targa ordeni teine järk.  

Vastavalt presidendi seadlusele anti orden üle sakslase „kaaluka ja isikliku panuse eest maailma üldsusele aastatel 1932-1933 toimunud Ukraina rahva genotsiidi holodomori tõe tutvustamisel".

Agentuuri teatel tänas Pöttering Juštšenkot ordeni eest ja märkis, et see on tema jaoks suur au. Pidulik tseremoonia toimus presidendi sekretariaadis.

Holodomor on valuliseks teemaks Kiievi ja Moskva suhetes. Ukraina kinnitab, et 1930ndatel toimunud massiline naljahäda oli Nõukogude Liidu genotsiidiks Ukraina rahva vastu. Venemaa väitel said aga selles kannatada ka Põhja-Kaukaasia, Lõuna-Uurali, Volgamaa, Kasahstani, Lääne-Siberi ja teiste piirkondade elanikud.

Sügisel 2008 võttis Euroopa Parlament vastu resolutsiooni, millega holodomor tunnustati inimsuse vastaseks kuriteoks. Dokumendis avaldati Ukraina rahvale kaastunnet ja üleskutse teistele Nõukogude Liidu endistele liikmetele avalikustama näljahäda puudutavaid dokumente.

Samas pole selles resolutsioonis holodomori genotsiidiks nimetatud. Varem on Kiievi nõude tunnistada see genotsiidiks tagasi lükanud nii Euroopa Nõukogu Parlamentaarne Assamblee ja UNESCO.