Ligi 200-kilomeetrise tunnikiirusega lõõtsuvat tormituult ja üleujutusi said tunda Saksamaa, Prantsusmaa, Suurbritannia, Portugal, Belgia, Austria, Holland ja Tšehhi. Jõed tõusid üle kallaste ja puud langesid teedele.

Mitmel pool põhjustas torm ulatuslikke elektrikatkestusi. Ilm on tänavu Euroopas üldse kummaline — Alpid on ebatavalise sooja tõttu lumeta, Põhja-Euroopas aga paugub ebatavaliselt vali pakane.

Belgia, Suurbritannia, Saksamaa ja Portugali elanikud aga jälgivad jõgede veetaseme kiiret tõusu ja valmistuvad üleujutusteks.

Belgia, kus tulvad on ligi kümne aasta suurimad ja linnatänavad on mitmel pool meetrise vee all, anti sõjaväele korraldus valmis olla päästetöödeks.

Neljapäeval teatati jõe kaldal jalgrattaga sõitnud naise kadumisest. Päästjad püüavad leida ka teist naist, kelle paduvihma ja torm pühapäeval riigi loodeosas jõkke pühkisid.

Belgias on sadanud mitu päeva järjest ning riigi loode- ja edelaosas on jõed tõusnud üle kallaste ning kümned majad on veevangis.

Tulvahoiatus on antud ka Hollandis.

Tormid möllavad Saksamaal, kus tuulekiiruseks mõõdeti 194 km tunnis. 13-aastane poiss sai surma ja tema isa vigastada, kui nende auto katusele kukkus puu. 18-aastane nooruk sõitis Hamburgi lähedal autoga jäiselt teelt välja ja sai surma.

Saksa edasikindlustusfirma Munich Re hinnangul ulatuvad tormikahjud mitmesaja miljoni euroni.

Üle kallaste on tõusnud Reini lisajõed Mosel ja Main. Tulvade tõttu on suletud jõeliiklus Reinil.

Rumeenias hukkus lumesulamisest põhjustatud tulvades kolm inimest ja kannatada said sajad majad.

Prantsusmaal möllab neljapäevast peale tugev torm ja riigi idaosas sai tõsiselt vigastada mees, kelle auto peale kukkus puu. Paduvihmad on põhjustanud üleujutusi Normandias ja Picardie’s.

Pariisis anti tulvahoiatus, sest kardetakse Seine’i jõe kallastest väljatungimist.

Briti võimud on mitmel pool juba andnud tulvahäire, sest vesi takistab raudteeliiklust ja ähvardab madalamates kohtades asuvaid maju. Vihma on sadanud lakkamatult mitu nädalat.

Briti ametnikud kardavad, et korduda võivad 2000. aasta oktoobritulvad, mis nõudsid 19 inimelu ja tekitasid miljardi naela ulatuses kahju.

Inglismaal ja Walesis on tulvahoiatused antud 399 paikkonnas.

“Tulvavesi võib tekkida peaaegu igal pool,” ütles keskkonnaministeeriumi pressiesindaja Ray Kemp. “Jõed on kaldaääreni vett täis ja rohkem lihtsalt enam ei mahu.”

“Selline kogus vihma ei mahu jõgedesse äga ja ainus koht, kuhu see minna võib, on inimeste kodud,” lisas ta. Reedese seisuga olid veevangis alles üksikud majad.

Portugalis tekitasid paduvihmad maalihkeid, mis sulgesid maanteed. Mitmel pool on tulvad linnad üle ujutanud.

Päästetöötajad otsivad autosid, mis tunnistajate sõnul olevat Douro jõkke uhutud.

Riigi kesk- ja põhjaosas on tulevaveed purustanud kümneid maju ja kaks silda.

Tuletõrjujad aitasid riigi keskosas Agueda linnas inimestel jõeäärsetest kvartalitest välja kolida, sest veetase on tõusnud 1,5 meetrit.

Vee alla jäi ka Lissaboni-Porto raudtee, nii et liiklus tuli sulgeda.

Austrias möllasid reede hommikul tormituuled kiirusega kuni 100 km tunnis, torm jättis tuhanded majad elektrita. Tuletõrjujad nägid terve päeva vaeva, et teid mahakukkunud puudest vabastada.

Poolas hakkas pakaselise talve külmaohvrite arv reedel lähenema 200-le.

Enamik 183 külmaohvrist on neljakümnendates aastates mehed, kes on purjuspäi lageda taeva all magama jäänud. Umbes neljandik ohvreist on uste eest ja trepikodades ööbivad kodutud.