"Koosolekud küll toimuvad, kuid need lõpetatakse varem, sest keskenduda ei suuda eriti keegi - kõik on mures oma lähedaste, sõprade ja tööle mitte jõudnud kolleegide pärast," rääkis Soomer, kelle sõnul on mobiilivõrk on sisuliselt maas, selle peale loota ei saa.

"Kõigil paluti tungivalt majja jääda ja mitte kuhugi minna. Ohutase tõsteti oranži peale, mis tähendab, et kõik inimesed, kes majja sisenevad, peavad minema läbi turvaväravate ning isikut tõendavat dokumenti võidakse kontrollida ka koridoride peal," lisas ta.

Praegune seis – oranž ohutase ja soovitus majast välja mitte minna – kehtib teadmata aja, kuni politsei uued korraldused annab.

Sama kinnitas ka Brüsselis konverentsil viibiv Eesti naine. "Eile Brüsselisse jõudes olid kohe suurte püssidega sõdurid vastas, tänavatel suured sõjaväe masinad. Tundus hea ja turvaline, sest Pariisi pommiplahvatuse organiseerija oli ka ju juba kätte saadud," kirjeldas ta.

"Täna hommikul alustades tulid aga uudised pommidest. Inimesed on ärevad ja algas suhtlus ja infovahetus, nüüd aga telefoniliinid ei tööta ka keegi ei saa enam ühendust."