Täna pärastlõuna ajal sisenesid kaks meest parlamendihoones asuvasse postkontorisse. Üks meestest oli relvastatud ja ähvardas kaht naistöötajat. Mitteametlikel andmetel lahkusid röövlid koos postkontori seifiga, vahendab BBC.

Politsei on alustanud juurdlust, juhtumi näol on Euroopa Parlamendi hoones tegu kolmanda tõsise vahejuhtumiga viimase kahe aasta jooksul. Täna leidis rööv aset hetkel, mil Euroopa Liidu juhid kogunesid Euroopa Parlamendist vaid mõnesaja meetri kaugusel asuvas hoones. Samuti väärib äramärkimist, et pole leitud tõendeid, et hoonesse oleks sisse murtud, ning seega pidid röövlid majja mingil lihtsamal moel sisse saama.

Briti eurosaadik Fiona Hall astus postkontorise sisse vaid mõned minutid pärast röövi ning leidis eest hirmust värisevad töötajad.

"See, et taas kord on aset leidnud relvastatud rööv, on tõestuseks, et Euroopa Parlamendi turvakontroll on täielik farss," nentis nördinud eurosaadik Hall.

Eelmise aasta veebruaris rööviti europarlamendi sööklat ning 2009. aastal viis relvastatud kurjategija parlamendihoones asuvast pangakontorist 60 000 eurot minema.