Ministrid, kelle hulgas on ka Vene välisminister Igor Ivanov, kavatsesid neljapäeval uuesti kokku tulla. Seni pole 41 liikmesriigiga organisatsioon kommenteerinud, kuidas kolmapäevaõhtused mitteametlikud kõnelused kulgesid.

Kuid ametiisikud kinnitasid juba varem, et praeguses staadiumis ei kehtestata Venemaale mingil juhul sanktsioone inimõiguste ja demokraatia reeglite rikkumise pärast.

"Sanktsioonid ei ole ministrite päevakavas," ütles Reutersile üks nõukogu ametiisik, kes soovis jääda tundmatuks.

"Ministrid on parlamendiliikmete meeleolust väga kaugel. Nad otsivad pigem teid, kuidas Venemaad aidata, mitte kuidas teda karistada," ütles ta.

Märgina sellest, kui vähe tähtsust suurriigid Euroopa Nõukogu nõudmistele osutavad, ei saatnud Suurbritannia, Prantsusmaa ja Saksamaa kaks korda aastas toimuvale kohtumisele oma välisministreid, vaid madalamad ametiisikud.

Ivanovi sõnul ei räägita kohtumisel sanktsioonidest. Venemaa on "valmis Euroopa Nõukogu ja teiste rahvusvaheliste organisatsioonidega koostööd tegema," ütles ta.

Aprillis võttis Euroopa Nõukogu Parlamentaarne Assamblee Vene delegatsioonilt Tšetšeenia õigusrikkumiste tõttu hääletusõiguse, mispeale Moskva esindajad demonstratiivselt koosolekusaalist lahkusid. Nõukogu kutsus tookord liikmesriikide valitsusi üles algatama Venemaa liikmestaatuse peatamise, kui too inimõiguste rikkumisi ei lõpeta.